Митрополит Николай и съдия Цацаров даряват наказателни кодекси и Библии на затворници



Darik News

Митрополит Николай и председателя на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров ще стартират заедно съвместен проект за обновяване на библиотеката на Пловдивския затвор утре.

Със съдействието на издателство „Сиела” библиотеката ще се обогати нови томове художествена и най-вече правна литература.

Лишените от свобода най-честно търсели Наказателен кодекс, Наказателно процесуален кодекс, Закон за изпълнение на наказанията и Семеен кодекс и Библията. Целта на новият проект е да се подпомогне ръководството на Затвора и да се осигурят книги за лишените от свобода, с убеждението, че те са важно средство за възпитание.

Негово високопреосвещенство митрополит Николай ще отслужи молебен в параклиса на Затвора Пловдив утре в 12 часа.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...