Митрополит Николай: Секти раздават наркотици



Монитор

Вероучението в училище е нужно срещу някои секти, които призовават към самоубийства и раздават наркотици. Това заяви в четвъртък в Карлово Пловдивският митрополит Николай при откриването на семинара "Християнство, нетрадиционни вероизповедания и култура".

 

"Тази инициатива съвпада с призивите на светата Църква и обществената потребност в българското светско училище да се въведе предмет православно вероучение". Това заяви митрополит Николай. Той каза, че след дългите години на атеизъм в България са нахлули опасни секти, които не всякога били проучвани щателно и детайлно за доктрините и действията им.
"Всички знаем, че има секти, които призовават, внушават и мотивират младите хора към самоубийства, а понякога сектите си служат и с други недопустими методи за привличане на младежта, в т.ч. и наркотици", обяви митрополитът на семинара.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...