Митрополит Николай ще посрещне Никулден в обновения храм на своя покровител



Пловдивска света митрополия

На 6 декември Православната църква отбелязва паметта на свети Николай и му отдава специална молитвена и богослужебна почит. Пловдивският митрополит Николай ще отслужи божествена литургия в катедралния храм "Света Богородица" в стария Пловдив. Празничната служба ще започне в 8.30 ч. на 6 декември.

Веднага след богослужението Негово Високопреосвещенство ще отслужи молебен за здраве пред обновената църква "Свети Николай" и ще освети празнична трапеза с рибен курбан, който митрополит Николай дава по случай имения си ден.

В обновения храм "Свети Николай" митрополит Николай ще извърши чина на обновлението по време на Празничната вечерня на 5 декември от 18 ч.

Владиката Николай ще посреща гости на имения си ден след 14 ч. в митрополитския комплекс в двора на храма "Света Марина".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. antim каза:

    Не знам дали тук е мястото, но нека бъде отбелязано,че на вчерашния ден е починал проф. Николай Кочев, а не видях никаква публикация. А той е придонесъл достатъчно за студентите богослови. Бог да го прости!