Можем ли да бъдем полезни на децата, които учат религия, когато училищата са затворени?



Скъпи приятели, публикуваме съобщение  в помощ на учителите по вероучение и децата в периода на принудителна изолация поради мерките за борба с пандемията от  COVID-19. Сайтът verouchenie.com (Вероучение за учители и ученици) е проект на фондация „Покров Богородичен”, който има за цел да събере на едно място учители и ученици с интерес към вероучението и православната вяра. В него ще откриете учебници и учебни помагала, иновативни методи на преподаване, видеоматериали, както и много идеи за игри и творчество. Целта на сайта е да улесни и да даде възможност за координация между учителите, като събере на едно място техните опит и знания.

С разпространяването на коранавирус епидемията в Европа и в частност в България, правителството взе строги мерки за ограничаването на болестта и обяви извънредно положение до 13 април. Това доведе до затваряне на училища, а учебния процес се премести онлайн.

Прекратени бяха и всички извънкласни дейности в това число и неделните училища. В този ред на мисли екипът на Вероучение ви дава няколко идеи и добри практики за дистанционно обучение. Това ще даде възможност надецата да не пропускат материала и да бъдат по-спокойни.

Знаем, че много от вас следят постовете и публикациите, качени на сайта. Те са ваши разработки и помагат на други колеги и най-вече на децата. Сега обаче стандартната форма на обучение е невъзможна. На ваше разположение сме във всеки един момент, в които искате да използвате каналите ни, за да достигате до децата. Можем да качим ваши видео уроци както тук, така и във Facebook.

На разположение сме, ако искате да се включите на живо или ви трябва помощ за инсталиране на подходяща програма.

По този начин ще дадем възможност на децата да не пропускат материал и да бъдат по-близо до предишния си начин на живот. Знаем, че децата са натоварени, но връзката с църквата и приятелите по скоро ще ги разтовари и ободри.

Искате ли да се включите, пишете ни. Четене на уроци, приказки или съобщения до вашите деца, ще намерят място на нашите платформи.

Скоро ще ви покажем и първите записи на уроци и приказки.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...