МОТО-ПФОЕ връчи награди за опазване на околната среда и културното наследство



motophohe.bg

На 14 март 2008 г. МОТО-ПФОЕ, официалният вносител на автомобилите Форд за България, връчи своите награди за опазване на околната среда и културното наледство.

Дарителската програма на Форд се провежда за дванадесети път. За последните години са били наградени 60 проекта в четири области – опазване на културното наследство, инженерни еко технологии, опазване на околната среда, детски и младежки проекти.

Сред петте отличени проекта за 2007 година са и две инициативи, свързани с православното наследство:

"Пътека на светите места" е проект на Природен парк Рилски манастир. В него се предвижда обозначаването на многобройните дървесни видове по пътеката до гроба на св. Иван Рилски, постницата Св. Лука, жилището на Неофит Рилски и църквата Покров Богородичен.

"Старите ликове – новото лице на музея" е проект на Общинския исторически музей в Радомир. В него се предвижда проучването, документирането и реставрацията на ценни образци на иконописното изкуство на майстори от Самоковската школа.

И двата проекта са получили по 2 500 лв.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...