Навършват се 3 години от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил



MitropolitKirilНа 9 юли 2016 г. се навършват 3 години от кончината на приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил.

В памет на покойния архиерей тази събота от 9 ч. във варненския храм „Св. Николай“ ще бъде отслужена заупокойна света Литургия , а след нея и панихида. След края на богослужението в храма, на гроба на митрополит Кирил в централните варненски гробища ще се отслужи заупокойна молитва.

Във възпоменателното съобщение от епархийското ръководство на Варненската и Великопреславската митрополия се казва:

„Бог не е Бог на мъртви, а на живи“ – казва Христос, и в това е утехата на християнина, който приема Божието слово и с вярата в Христа Иисуса приема самата вечност. Такава вяра носи радост, а не скръб. Такава вяра носи надежда, а не отчаяние. И тя не се губи при страданията и неочакваните земни обстоятелства, защото знаем – Бог е приготвил вечно и райско жилище на небесата.

С вяра във всичко това отправяме топла молитва към Всеподателя Бога и просим: “Упокой Господи, душу усопшаго раба Твоего Кирилла архиерея!”Амин.

Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!“

 

 

Източник: www.mitropolia-varna.org

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...