Нагли крадци смъкнаха медния обков от покрива на църква



Източник: Днес.бг

Нагли апаши не се посвениха да посегнат на благоевградската църква "Успение Богородично" в квартал "Вароша". Това съобщиха днес от ОД "Полиция".

Тази нощ в полицията е получен анонимен сигнал, че двама мъже се мъчат да демонтират медната обшивка от покрива на светата обител. Полицейски автопатрул веднага се насочил към църквата.

Униформените успели да изненадат крадците и да ги арестуват на местопрестъплението. В ареста за 24 часа са прибрани благоевградчаните Васил Христов и Б.Узунов.

Установено е, че те са смъкнали 12 кг. медна ламарина от покрива до идването на органите на реда. Двамата са криминално проявени и са наркозависими, уточниха от полицията.

Минали са от горната страна и лесно са се качили на помощната сграда до храма. Преди два, три месеца пак отмъкнаха медния обков. Сега щетите са за над 1 000 лева. Ще обковем църквата отново, но не с мед, заяви свещеник Андон Шавулев, който служи в "Успение Богородично".

Крадци не простиха миналата седмица и на храма на Ванга в Рупите "Света Петка Българска". Те обаче се уплашили от въоръжения пазач и зарязали в градината пред църквата металната каса за дарения.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...