Над 80% от гласувалите в анкетата на Православие.БГ не одобряват църковното отличие за депутата Йордан Цонев



Преди няколко седмици на храмовия празник на пловдивския катедрален храм „Св. Марина“ Пловдивският митрополит Николай награди с църковния орден „Свети апостол Ерм“ депутата Йордан Цонев „за заслуги към Българската православна църква“. Стана ясно, че депутатът е дарител на копието на чудотворната икона на Божията майка „Всецарица“ за пловдивския храм.

Одобрявате ли награждаването на депутата Йордан Цонев с църковен орден „Св. апостол Ерм“?“ бе въпросът, който Православие.БГ отправи в анкета към своите читатели. В допитването своя глас дадоха 236 души. 83 % от тях категорично не одобряват факта, че Йордан Цонев е получил църковно отличие.

Анкетата провокира десетки коментари във фейсбук страницата на Православие.БГ, в които бе изразено неодобрение към решението на Пловдивската митрополия депутатът да бъде награден. Ето и някои от тях: „Това е подигравка с всички почтени хора“, „Голям срам“, „Кощунство“, ,,Прости им Господи, не знаят що правят“, „Това е нескромно, човек да търси ордени и признание за дела, ако е искал и е можел, направил го е“, „Цонев заслужава орден, колкото и Стоичков да е доктор хонорис кауза!“ и др.

С „Да, одобрявам“ са гласували 10% от участниците в анкетата, а 7% не могат да преценят.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...