Националният църковен историко-археологически музей представя изложба на професор Ернст Дегаспери


На 29 март в София се открива изложба на световноизвестния австрийски професор Ернст Дегаспери на тема: „Извори на мира – Юдаизъм, Християнство, Ислям”. Организатори са Националният църковен историко-археологически музей и австрийското посолство. Изложбата ще бъде открита в 18 ч. в сградата на Богословския факултет, пл." Св. Неделя" 19 и ще продължи един месец.

Изложбата се провежда под почетния патронаж на Н. В. Пр. Архиепископ Монс. Джузепе Леанца – Апостолически Нунций в България, Н. Пр. д-р Карл Дийм – Посланик на Република Австрия в България, Н. В. Пр. Монс. епископ Христо Пройков – Католически апостолически екзарх, Пастор Виктор Вирчев – Председател на Евангелските петдесетни църкви в България, Мустафа Алиш Хаджи – Главен мюфтия, Роберт Джераси – Председател на Централния израилтянски духовен съвет.
Проф. Ернст Дегаспери е роден през 1927 г. в Меран и живее от 1942 г. във Виена. През 1952 г. завършва Академията за приложни изкуства във Виена. От 1963 г. се отдава изцяло на живописта и е представил богатото си творчество по цял свят. Носител е на много награди сред които Австрийски почетен кръст за наука и изкуство.

В творечеството на религиозния психолог са представени теми от Стария завет и талантливо са пресъздадени актуалните за нашето съвремие основни човешки ценности и идеали – мирен диалог и мирно съжителство, проповядвани от трите монотеистични религии. Някои от експонатите ще бъдат изложени за първи път в България.

Информацията бе предоставена на Православие БГ от австрийското посолство с любезното съдействие на г-жа Анета Генкова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...