На Велика събота „Вяра и общество” ви пренася в Йерусалим и Йерусалимово



На 4 май „Вяра и общество” ще се излъчи с променен начален час и времетраене. Бъдете с нас от 13.30 до 15.00 ч. за да видите:

– Пряко включване от Йерусалим на церемонията по снизхождането на Благодатния огън в параклиса на Божи гроб.
– Да приемеш чудото със смирение – за необикновения трънен венец от църквата „Въведение Богородично” в Панагюрище, който продължва да се разлиства и цъфти месеци, след като е откъснат и поставен на разпятието. 

– За първи път пред българска аудитория – православно и еврейско песнопение от специалната програма на вокална група „Юлангело” в чест на 70 г. от спасяването на българските евреи.
– От къде започва традицията на пасхалните яйца – история и митове
– „Селото, което небето пази да не запустява” – разказ за едно от трите селища в света, което носи името на Светия град – българското село Йерусалимово, Свиленградско.
– Надежди за български метох в Йерусалим – разговор с инициаторите на идеята от Израел и Русе

 

Бъдете в компанията на нашите събеседници – проф. Калин Янакиев, антрополога д-р Надежда Савова и византолога доц. Веселина Вачкова. Въпросите към нашите гости може да зададете предварително чрез страницата ни във фейсбук, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на предаването ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 814 2551 – след 13.30 ч.

Ако искате истински да се подготвите за празника на празниците – бъдете с извънредното издание на предаването „Вяра и общество” – тази събота от 13.30 до 15.00 часа.

Екипът на „Вяра и общество”

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...