На Велика събота – „Вяра и общество“ с включване от Йерусалим



По традиция на Велика събота „Вяра и общество” ще започне в 13.30 ч. и ще продължи до 15.00 ч. През това време с директно излъчване от църквата на Божи гроб в Йерусалим ще ви направим съпричастни на запалването на Благодатния огън. 

За Възкресението Христово, за неговото преломно значение, за символиката и смисъла на Празника на празниците Горан Благоев ще разговаря с архиепископ Христо Писаров, гл. ас. Смилен Марков и богослова Никола Антонов. Ще ви предложим и разнообразни тематични материали, чрез които ще проследите на запис най-важните ритуали в църквата на Божи гроб, свързани с подготовката на храма и очакването на Благодатния огън; ще разберете как във времената когато не е имало фотография, още по-малко – кино – разказите за чудото на Благодатния огън и за Светите земи са визуализирани, така че те да стигнат до всички, които не са имали възможност да отидат на поклонение там. 

Във втората част на предаването очаквайте репортаж за единствената църква в София, чийто патронен празник е на Възкресение Господне. Ще влезем заедно и в една класна стая на  НГДЕК да присъстваме на урок от спецкурс, в който учител и ученици свободно разговарят за Христовото Възкресение. 

Вашите въпроси или мнение по темата на този брой може да зададете предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg, а също и на редакционния ни телефон 02/814 2175 не по-късно от петък до 20.00 ч. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

Очакваме ви на Велика събота, 7 април, по БНТ 1 – по изключение в 13.30 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...