На Никулден в Дома за стари хора в Угърчин се състоя прожекция на филма „Светителят хирург“



След празничната света литургия в Дома за стари хора в Угърчин се състоя прожекция на документалния филм „Светителят хирург“.

„За нас е много важна грижата не само за физическото благосъстояние на хората тук, а и това да привнесем емоция и духовни преживявания в тяхното принципно еднообразно ежедневие. От днешната прожекция видях едни развълнувани очи, повечето от тях – насълзени от видяното за живота на този голям светец Лука“, каза след края на прожекцията кметът на община Угърчин Станимир Петков.

Всеки от зрителите на прожекцията получи подаръци от община Угърчин – икона на свети Лука Кримски и детската книга „Свети Лука Доктора“ на журналиста Ангел Бончев, който е автор и на документалния филм за светителя хирург. Възрастните хора от Дома в Угърчин благодариха и на митрополит Николай, който е вдъхновител за създаването на филма и го поздравиха по случай неговия имен ден.

Една от служителките в Дома за стари хора сподели за чудо, случило се с нейната майка, която е страдала от онкологично заболяване. Преди операцията тя е пазила в себе си икона на свети Лука, която е извадила на ксерокс. От операцията дори не е останал белег, разказва нейната дъщеря. Празникът приключи с раздаването на благословен курбан по случай Никулден.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...