На Петдесетница румънската църква в София чества храмовия си празник



На 4 юни – Петдесетница, румънската православна църква „Св. Троица“ в София (ул. „Княз Борис I” 152) чества своя храмов празник.

В празничния ден от 9 ч. Негово Светейшество патриарх Неофит ще отслужи св. Литургия в съслужение с Мелнишкия епископ Герасим – главен секретар на Св. Синод.

Специално за празника се очаква от Румъния да пристигне Негово Високопреосвещенство Теодосий – архиепископ на Томи (Констанца).

По случай празника ще бъдат донесени за поклонение частици от мощите на светите Епиктет и Астион, първи мъченици от Добруджа. Те са пострадали за вярата през 290 г., във времето на гоненията на император Диоклециан.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...