На 12 юни ще бъде опелото на загиналите при катастрофа духовници от Русенска епархия



След приключване на следствените действия по трагичния инцидент от 4 май, опелото на тримата духовници на Русенска епархия, които загинаха в катастрофа край Разград, ще бъде на 12 юни от 11.30 ч. в Басарбовската света обител, съобщават от Русенската света митрополия. По-рано същия ден – от 8.30 ч., в манастирския храм „Св. Преображение” ще се отслужи заупокойна св. Литургия.

В деня на опелото се навършват точно 40 дни от кончината на игумена на Басарбовския манастир архим. Антоний, на свещ. Венелин Попов и на йеродякон Софроний.

Тленните останки на архим. Антоний и на йеродякон Софроний ще бъдат погребани в монашеското гробище на Басарбовския манастир, а тленните останки на свещ. Венелин Попов ще се положат в двора на храм „Св. Архангел Михаил” в с. Нисово, Русенско, където той служеше до своята кончина.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...