Негово Високопреосвещенство митрополит Кирил ще даде пресконференция



Варненска и Великопреславска митрополия

На 21 април т.г. от 11:00 часа в кръглата зала на бул. “Съборни” № 31А – гр. Варна, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил ще даде специална пресконференция във връзка с пренасянето на благодатния огън от Йерусалим във Варна.

След пресконференцията Негово Високопреосвещенство митрополит д-р Кирил ще отправи своето Великденско послание, специално за всички електронни медии.

Възлюбени във Възкръсналия Господ братя и сестри,
Христос воскресе!

От все сърце поздравяваме всички с този победоносен поздрав и пожелаваме наистина да възкръснем с Христа, за да имаме "живот вечен" (1 Йоан 5:11).
С Възкресението си Господ Иисус Христос изпълни своето обещание: "Син Човеческий не дойде, за да Му служат, но да послужи и даде душата Си откуп за мнозина." (Мат. 20:28; Марк 10:45)
С това Той даде най-великия пример на човечеството. Този пример всички ние, независимо дали сме обикновени християни или не, дали сме на високо ниво в обществото или не, дали сме владици, министри или не, всички сме длъжни да следваме, та живота ни може да не бъде рай, но поне да не бъде ад. Нима не можем без това насилие в семейството, в училищата, в обществото, без тези безумни катастрофи по пътищата?
Спасението ни е в Господа и в мощта на силата Му "и в никого другиго няма спасение." (Деян 4:11)
Воистину воскресе Господ!

С най-добри благопожелания,
† Варненски и Великопреславски митрополит Кирил

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...