Неделното училище „Св. Вмчк. Георги Победоносец“ в Петрич отбеляза своята 13-та годишнина


На 14 януари 2023 г. (Отдание на Богоявление) Православно училище „Св. Вмчк. Георги Победоносец“, гр. Петрич, тържествено отбеляза тринадесетата година от своето основаване.
Настоящи и бивши възпитаници, родители и приятели за пореден път споделиха духовната радост, чествайки годишнината от създаването на Православното училище, в което години наред се преподават и усвояват непреходните християнски ценности.
Празникът започна със св. Литургия в храм „Св. Георги“, оглавена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим в съслужение с архиерейския наместник на Петричка духовна околия иконом Павел Милушев, свещениците при храма и дякони.
След св. Литургия, в сградата на училището, бе отслужен тържествен молебен.
Най- малките ученици поздравиха всички гости с празнична програма. В знак на благодарност за духовното ръководство и подкрепа децата подариха на митрополит Серафим ръчно изработена картичка с топъл поздрав и икона на Божията майка с Младенеца. В продължение на месеци всеки един от тях участва в изрисуването на иконата.
Митрополит Серафим се обърна към децата с пожеланието да съхранят православната ни вяра и като малки апостоли да се стараят да я разпространяват чрез делата си. Всеки един от присъстващите получи от него за благословение копие на чудотворната Иверска икона от Роженския манастир – Вратарница.
Православно училище „ Св. Вмчк. Георги Победоносец“ в град Петрич е основано с благословението на блаженопочиналия Неврокопски митрополит Натанаил и тържествено открито на 10 януари 2010 г. През всичките години до днес преподавател е г-жа Галина Дуева.В Неделното училище се обучават десетки деца не само от енорията на храма, но и от целия град. Занятията по вероучение, иконопис и църковно пеене се провеждат всяка събота преди вечерното богослужение.

Източник: Неврокопска епархия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...