Непрощаването – вечно чоплене на една незарастваща рана



Столичният свещеник Александър Лашков – гост на „Вяра и общество” в навечерието на Сирница

Да простиш и да бъдеш простен – най-християнската постъпка, която освобождава душата ни от натрупаните лоши чувства. Това ни е завещал Създателят като средство за очистване от натрупаната „ръжда” – смята гостът ни свещеник Александър Лашков от столичния храм „Св. Троица”. Именно прошката е тема в поредния брой на „Вяра и общество”, който ще се излъчи в навечерието на Сирни заговезни. „Непрощаването – казва отец Александър – ни въвлича във вечната спирала на желанието за отмъщение.” Ще ви разкажем също как прошката на Сирница е възникнала от „целувката на любовта”, разменяна на всяка литургия от първите християни.

В същия брой ще почетем 40-та годишнина от кончината на патриарх Кирил с уникални архивни кадри от неговото погребение.

Тази събота (5.III.) началният час на излъчването по БНТ-1 е 10.25. Повторението е на 11.III. (петък) от 15.30. Излъчването ни по БНТ САТ е в неделя (6.III.) от 8.50 часа с повторение от 5.30 на 8.III. (вторник).

Може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия – www.bnt.bg – на страниците на „БНТ Продукции" в раздел „Религия и История".

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...