Нова антология със стихове за Рождество Христово



Източник: Словеса

На 21 декември в църквата “Св. София” се състоя премиерата на поетичния сборник със стихове на Кръстю Пастухов и Любен Лачански, озаглавен “Рождество”.

За книгата и за наближаващия голям православен празник говориха отец Ангел, Ана-Мария Кръстева (редактор на сборника) и архимандрит Сионий (ректор на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски"). “Тази книга, която държа в ръцете си, е продължение на традицията на църквата да създава нови молитвени текстове, нови молитвени песни по подобие на богоозарените от Свещеното писание и да ги използва в своята молитва и в своя духовен живот всекидневно”, каза Негово Високопреподобие архимандрит Сионий. Във връзка с това, че според критици някои от стиховете не са съвсем канонични, архимандрит Сионий поясни, че произведенията звучат много достойно и чисто, но висотата на този стих ги прави по-трудно разбираеми за хората, които не са приели духа на вярата.

Премиерата се огласяше от песнопения на църковния хор, актрисата Живка Ганчева прочете някои стихове на Кръстю Пастухов, а Любен Лачански сам прочете свои произведения от новата антология.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...