Новият Неврокопски митрополит бе тържествено посрещнат в своята епархия



797Тази сутрин в 8.30 ч. новоизбраният Неврокопски митрополит Серафим влезе в границите на Неврокопската епархия. Миряни и духовенство го посрещнаха тържествено пред храма „Успение Богородично“ в кочериновското село Бараково. Архиереят бе посрещнат и от 90-годишния архимандрит Лукилиан, който изрази надежда, че той ще продължи делото на покойния дядо Натанаил.

Неврокопският митрополит бе посрещнат в Благоевград от кмета д-р Атанас Камбитов също с пожеланието да бъде пастир, какъвто беше дядо Натанаил. „Пожелавам Ви здраве, сили и мъдрост да ни преведете през морето на несгодите и ние с Бог напред, живи и здрави“, добави д-р Камбитов.

Новоизбраният митрополит се обърна към събралото се множество с кратко слово: „Днешният ден е наистина особено вълнуващ за всички нас, защото вие получавате това, за което молехте Бог да изпрати. Разбира се, Той дарува тази радост на всички ни не по някакви наши заслуги, а поради Неговия промисъл. Радостта е обща и аз благодаря за това, че така топло я изразявате, за тази любов, с която приемате този избор за Неврокопски митрополит и аз изразявам пълната увереност, че занапред ще можем да работим заедно, да бъдем в единомислие, единодействие, за да бъде продължено делото на нашия скъп предшественик митрополит Натанаил и да бъде прославен Бог чрез нашите дела, да има полза и повече плодове на духовната нива на Неврокопска епархия, които да бъдат пренасяни в дух на любов, единомислие, единство и сътрудничество“.

По пътя към центъра на митрополията – Гоце Делчев, Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим се спря за среща с миряни и духовници в Симитли, Разлог и Банско.

796

795

 

Снимки: infomreja.bg 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...