Нови стипендии на фондация Покров Богородичен



За първа година фондация „Покров Богородичен“ и Православният център „Проф. Тотю Коев“ проведоха конкурс за стипендии по програма за чуждоезиково обучение. Програмата цели подкрепа на студентите в Богословския факултет при Великотърновския университет за усвояването на чужди езици.

За тази цел бяха отпуснати десет стипендии на стойност 1200 лв. Парите ще бъдат използвани за покриване на разходите на допълнително факултативно обучение по чужд език, организирано от катедра „Чуждезиково обучение“ към университета. Завършилите курса получават свидетелство за владеене на чужд език, като приложение към дипломата за завършено висше образование, по решение на Академичния съвет.

Предимство в класацията имаха несемейните студенти без двама родители, такива с един родител; студенти инвалиди; студенти с двама родители инвалиди, или студенти с единствен родител, който е инвалид. Целта е да се подпомогнат студенти, които изпитват социални затруднения.

Изборната комисия оценяваше кандидатурите за стипендии на базата на представените документи за кандидатстване, академичните резултати на кандидата, социалната ангажираност на кандидата и неговото социално положение.

За 2011 г. одобрените студенти за стипендии по чуждоезиково обучение на Фондация "Покров Богородичен" са:

1. Петя Петкова Иванова
2. Мариета Галинова Генова
3. Ивелина Стефанова Димитрова
4. Стоянка Георгиева Райчева
5. Петър Дончев Дойнов
6. Ивайло Георгиев Шомев
7. Емил Алексиев Брънеков
8. Анета Атанасова Кирилова
9. Еленка Стефанова Иванова
10. Пламена Тодорова Василева

Стремейки се постоянно да подобряват своята работа за подпомагане и развитие на млади богослови и тяхната реализация в услуга на Българската православна църква, фондация ”Покров Богородичен” и Православният център „Проф. Тотю Коев“ си поставят за цел ежегодно организиране на подобни конкурси за стипендии на студентите на ПБФ във Велико Търново.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...