Нов декан на Православния богословски факултет във Великотърновския университет


Днес се проведе Общо събрание на Православния богословски факултет на Великотърновския университет. За председател на Общото събрание за следващия мандат бе преизбран доцент д-р архимандрит Авксентий Делипапазов, а за зам. председател бе избран доц. Симеон Захариев.

Общото събрание прие отчетния доклад на досегашния декан проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов и избра за декан за следващия мандат от 4 години (2007-2011 г.) доц. д-р Димитър Попмаринов.

Доцент Попмаринов е третият декан на Православният богословски факултет след проф. Тотю Коев и проф. Казимир Попконстантинов, всеки от които е бил на този пост по два последователни мандата.

Отчетният доклад на проф. дин Казимир Попконстантинов и концепцията за работа на Православния богословски факултет на новоизбрания декан доц. д-р Димитър Попмаринов могат да се прочетат на страницата на факултета.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...