Нов живот: Отец Боян Саръев е доволен от отказа


Източник: Нов живот

Приех да поема управлението на Кърджали като мисия, продължение на борбата ми за български дух и християнство. Не исках да се занимавам с политика.

Митрополит Николай Пловдивски не ми даде благословия да вляза в кметството в Кърджали и да се занимавам със светските дела, защото каноните и уставът на Българската православна църква не разрешават. Това са несвойствени за един свещеник неща.

Негово Високопреосвещенство каза и че високо ме цени, че съм безупречен служител и не иска да ме губи като такъв. За мен е чест такава висока оценка и ме задължава още повече да работя.
Аз също не исках да се занимавам с политика, но го бях приел като една кауза, като продължение на делото, на което съм се посветил вече 18 г. – да има повече български дух и християнство в Кърджали и Родопите. Донякъде отказът на дядо владика ме удовлетворява, защото ще продължа да служа на църквата и чрез нея на хората в Кърджали и Родопите, както досега.

Би трябвало да не се притеснявам в чии ръце ще попадне общинското управление. Милко Багдасаров и от Инициативния комитет “За Кърджали” казаха, че имали десетки кандидати, такива като мен, така че да съм спокоен. Дано да е така.

Не съм запознат с другите кандидати и на ГЕРБ, и на ВМРО, но се надявам наистина да намерят достоен човек, защото Кърджали отчаяно се нуждае от добър управленец.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...