Нов Завет с невярно съдържание се разпространява във Велико Търново



Във Велико Търново се разпространява книга, която се води за Новия Завет и е пълна с грешки и неточна информация, съобщи Великотърновския митрополит Григорий. Книгата се разпространява сред обществото на български и английски език. Той отчете като обезпокоителен факта, че в страната има регистрирани над 90 вида ерес.

Според дядо Григорий тази нерегламентирана дейност трябва да бъде прекратена с помощта на общинските съветници по места. “Чрез тези книги и брошури на ересите се опозорява българският дух. Трябва да се знае, че България е родителка на славянобългарската цивилизация, защото светите Седмочисленици не са нито руснаци, нито французи, нито поляци, а българи. Благодарение на нашата страна е започнала славянобългарската цивилизация и ние не сме някое племе от някъде, а сме дали основната държавност в Европа”, разказа митрополитът. Той каза, че единствено в България може да се види величавата амалгама между църковна история и гражданска история, където те са така преплетени, че никаква пропаганда не може да разруши църковно-народностния дух.

Великотърновският митрополит Григорий отчете, че все повече се засилва пропагандата на ересите, защото хората които имат интерес от тях, разполагат с много пари и време. Той е категоричен, че българската църква няма финансовата възможност да отпечатва листовки и брошури, в които да пише за възникването и развитието на християнството. Митрополитът разкри, че във Велико Търново има църковно училище от 1995 година, но то се поддържа единствено и благодарение на хората, които го спонсорират. “Ние сме принудени да търсим частни средства, а чужденците идват с пачки пари и плащат, за да се разпространява тяхното учение. Тези хора са добре облечени и разполагат с какви ли не пропагандни материали. Великотърновският митрополит оповести, че той самият знае за съществуването във Велико Търново на протестанти, йеховисти и мормони. Според дядо Григорий в днешно време е много по-изгодно да пуснеш ересите сред народа, отколкото да му обявиш война. Той посочи, че това много лесно се случва в страна с много социални проблеми, каквато е България.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...