Нов пловдивски митрополит ще бъде избран на 11 февруари, обяви митрополит Кирил в Кърджали



Източник: Кърджали инфо

На 11 февруари Светият синод на Българската православна църква ще избере нов Пловдивски митрополит. Това е обявил Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил по време на посещението си в Кърджали. Митрополит Кирил бе назначен да управлява временно овдовялата Пловдивска епархия до избора на нов митрополит.

На 4 февруари ще бъдат определени двамата претенденти за поста. "Има 7 или 8 кандидати", поясни митрополит Кирил. Според него на 11 февруари от двамата избрани ще бъде определен новият Пловдивски митрополит.

Владиката пристигна в Кърджали в събота, 13 януари. В неделя дядо Кирил отслужи света литургия в храма “Свето Успение Богородично” (кв. Гледка) в съслужение със свещеник Боян Саръев и множество местни духовници. По време на св. литургия беше ръкоположен нов свещеник на Българската православна църква – отец Илия, който ще служи в Пловдивска епархия. В края на неделната служба Варненският митрополит дари кърджалийския свещеник отец Боян Саръев с икона на свети Прокопий за службата му в района.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...