Няма задържани за палежа на “Св. Св. Петър и Павел”


Източник: Монитор

Сатанисти оскверниха църквата в петък през нощта.
Няма да разследват циганите от съседното гето, не можели да пишат на латински.

Все още няма задържани за палежа на църквата "Св. Св. Петър и Павел" в столичния квартал "Разсадника". Това съобщиха за "Монитор" от пресцентъра на МВР вчера. Криминалистите обаче вече работели по няколко версии за причините за оскверняването на храма.

Църквата " Св. Св. Петър и Павел" бе нападната от вандали в петък през нощта. Надписите "Lucifer, Jesus is dead" и "Die Christians" буквално втрещили работещите в светия храм в събота сутринта, когато дошли на работа. Сатанистите дори направили "бензинова пътека" от двора на църквата до вратата, която после запалили. Благодарение на наклонения под на църквата и металната врата на входа, пламъците не унищожили храма.

Работещи в храма обяснили пред разследващите, че вероятните извършители на палежа са сектанти, които проповядват сатанизъм.

Храмът обаче се намира в непосредствена близост и до циганско гето, а храмът не за първи път бил нападан от ромите. Служителите на храма разказали на полицаите, че циганите от улица "Татарли", преди време изрязали железата на оградата на черквата. Мургавите най-вероятно занесли плячката си за претопяване. Също така преди време циганите нападнали и разрушили черковния дом и с откраднатите тухли си достроили бараките в близкото гето.

Разследващите обаче отхвърлили възможността ромите от ул. "Татарли" да са нападнали храма в петък вечерта. Причина за това е фактът, че след запалването на черквата, от там не е било откраднато нищо. Така отпадал мотива на престъплението. Освен това църквата осъмнала "украсена" с надписи на латински. Според разследващите е малко вероятно циганите да знаят латински. Освен това едва ли биха си губили времето в драскане на сатанински надписи по горяща черква, категорични са ченгетата.

Засега полицията работи по две основни версии за това, кои са нападателите на храма. Според първата хората осквернили църквата "Св. Св. Петър и Павел" са сектанти, целящи да сплашат както работещите в Божия дом, така и миряните, посещаващи черквата. Според другата версия това е дело на младежи, които се "позабавлявали" да рисуват демонски знаци по стените на храма, а след това го запалили.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...