Осветиха новия параклис „Рождество Христово“ в двора на Първа АГ болница „Св. София“ в столицата



На 19 декември, с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп и ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия, посетиха Първа АГ болница „Св. София“ в столицата.

Радостната цел на посещението бе освещаването на новоизградения параклис „Рождество Христово“ в двора на АГ болницата.

Епископ Поликарп и придружаващите го духовници бяха посрещнати от отец Бисер Костадинов, енорийски свещеник в храм „Св. Троица“, кв. „Разсадника“, и завеждащ новия храм при I АГ „Св. София“, както и от д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на болницата.

На празника присъстваха Емил Велинов, директор на дирекция „Вероизповедания“ при Министерския съвет, както и представители на Министерството на финансите и на други институции, съдействали за изграждането на храма. Присъства и част от екипа на болницата.

В своето слово епископ Поликарп поздрави всички с освещаването на храма, както и изказа благодарност към всички, които са се потрудили той да стане факт.

Източник и снимки: mitropolia-sofia.org

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...