„Оскар и розовата дама” – премиера в Малък градски театър


Спектакълът „Оскар и розовата дама” по едноименното произведение на Ерик-Еманюел Шмит ще бъде представен за пръв път на сцената на Малък градски театър на 14 октомври от 19 ч. Постановката е дело на Атанас Атанасов, с участието Илка Зафирова. Премиерата ще бъде открита с пресконференция за журналисти от 18 ч.

Книгата „Оскар и розовата дама” на Ерик-Еманюел Шмит бе издадена миналата година като част от поредицата „Кръговратът на незримото” и е посветена на християнството.

„Оскар и розовата дама” е историята на едно десетгодишно момченце. То е тежко болно и живее в клиника. Досеща се, че му остават малко дни… и започва да пише писма на Дядо Боже. Всеки последен ден от живота му се равнява на десет години. Така през последните 12 дни на годината Оскар преживява първата си любов, първите разочарования от живота на възрастен, отговорностите, мъдростта и познанието. Метафора за угасващия живот на малкото момче е екзотично пустинно цвете, което се ражда, цъфти и умира само за един ден.

Мили Дядо Боже,
Днес бях на възраст от седемдесет до осемдесет години и много размишлявах. Първо използвах подаръка на Маминка Роза за Коледа. Не знам дали ти казах за него? Това е едно растение от Сахара, което преживява целия си живот за един ден. Щом семенцето попие вода, веднага напъпва, става на стъбълце, развива листа, прави цвят, образува семенца, увяхва, сбръчква се и, хоп, вечерта всичко е свършило. Страхотен подарък, благодаря ти, че си го измислил.


Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...