„Основи на Православието” – семинар за българските екскурзоводи


От 18 до 20 декември 2006 г. в Енорийския център при столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ се провежда семинарът „Основи на Православието“. Той има за цел да повиши професионалната квалификация на българските екскурзоводи.

Организатори на семинара са: храм „Св. св. Кирил и Методий“, Центърът за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий“ и Асоциацията на екскурзоводите в България.

Програмата обхваща следните теми:

Старият Завет (главни действащи лица, събития и пророчества в свещената история на еврейския народ); Личността на Господ Иисус Христос; възникване, развитие и основни характеристики на Православната църква; православното богослужение и иконография; съпоставка между юдаизма, християнството и исляма; сравнително разглеждане на Православието, римо-католицизма и протестантството; съпоставяне на православното учение, етика и практика с тези в общностите от сектантски тип.

Лектори на семинара са:

Негово Благоговейнство о. Методий – духовник при храм „Св. св. Кирил и Методий“, д-р Десислава Пулиева, Антоний Димитров, Диана Иванова.

ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. justice каза:

    За съжаление юдаизма е в ТОТАЛНО настъпление, което се подценява от Православната църква. То ще донесе много бели в бъдещето поради ограничеността, разбиранията и ИНТЕЛЕКТА на факторите от които зависи борбата срещу това чумаво явление на 21 век.