Отварят Работилница за великденски чудеса в София



 

Движение на българските майки съвместно със Столична Библиотека организира Работилница за Великденски чудеса. Събитието ще се проведе на 30-ти март, 31-ви март и 1-ви април в мраморните фоайета на Столична библиотека на пл. "Славейков" в София, от 11 до 17 часа, както и на площад "Света Неделя" на 31-ви март и 1-ви април, от 11 до 17 часа.

 

 

За трета поредна година ще бъдат изложени ръчно изработени предмети и украса, изработени от децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи в село Доганово, доброволки от Движението и от приятели, съпричастни с благотворителната кауза.

С безценната си помощ в изработването на сувенирите се включиха и децата от ДМСГ "Св.Параскева", гр. София, ОДЗ "Буката", гр.София, ОУ "Св.Климент Охридски", гр. Бургас, децата от Национален учебен комплекс Горна Баня, Частно Основно Училище "Др. Петър Берон", децата от фондация "Покров Богородичен" и възпитаниците на СОУ "Христо Ясенов", гр. Етрополе.

"Тази година планираме и голямо боядисване на великденски яйца на открито заедно с нашите приятели от дома в село Доганово", разказаха доброволки от Движението. Средствата от базара ще бъдат заделени за Дома за деца за медико-социални грижи в град Златица.

Великденските и коледните базари са вече традиционна инциатива на фондацията, която набира все повече съмишленици и подкрепа с всяка следваща година.
"Без помощта на десетките помощници, които ни помагат с изработването на предметите за базара, инициативата би била немислима", споделят организаторите на базара.

Движение на българските майки е официално регистрирано като фондация в началото на 2005-та година и досега има организирани десетки дарителски акции, целящи подпомагането на различни домове за деца, лишени от родителски грижи в Перник, Трън, Кюстендил, с. Дрен, Златица, София.

Акциите на организацията целят набиране на дрехи, памперси и консумативи от първа необходимост за домовете за деца. Фондацията се състои от мрежа от доброволци, чийто брой нараства с всеки изминал ден. Доброто е заразно и това е безспорен факт, доказан благодарение на усилията на Движението.

Повече информация за инициативите на Движение на българските майки можете да намерите на адрес: http://dbm.bg-mamma.com

За повече информация – моля свържете се с телефони: 0888 849 803, Росица Букова и 0878 786 007 Линда Александрийска.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...