Отец Ангел Ангелов ще изнесе библейска беседа за Посланието на св. ап. Павел до римляни



Rublev_PaulГрехът не бива да господарува над вас, защото вие не сте под закона, а под благодатта. (Рим. 6:14)

В последния ден на юни фондация „Покров Богородичен“ ви кани на поредната месечна среща от цикъла лекции и беседи, посветен на Библията. На празника Събор на светите дванайсет апостоли темата на беседата ще бъде посветена на първото по ред от Посланията на свети апостол Павел, включени в Новия Завет – Посланието до римляни.

„Павловият въпрос ще остане завинаги един от централните въпроси на християнската история като цяло, източник на вдъхновение за всички, камък за препъване и съблазън (Рим. 9:33) за мнозина“, казва протопр. Александър Шмеман за Апостола на езичниците и продължава: „Правоверен юдеин, но роден в Тарс Киликийски, т.е. в разсеяние, в диаспора (емиграция), той съединява в себе си страстна привързаност към своя народ и неговата религия с наистина вселенски кръгозор. Неговото религиозно съзнание е напълно определено от юдейството, от тази старозаветна неутолима жажда за живия Бог, но той свободно диша и въздуха на гръко-римския свят – той е римски гражданин не само на хартия, но и по мироглед и съвест.“.

O.Angel AngelovЛектор

Ставр. иконом Ангел Ангелов
Предстоятел на столичния старинен храм “Св. София” и протосингел на Софийската света митрополия. През 1997 г. е ръкоположен за свещеник. Преподавал е християнска философия като хоноруван асистент в Богословския факултет. Специализирал е в Старокатолическия факултет на университета в Берн, Швейцария. Служил е в параклиса “Св. Троица” и в църквата “Св. Мина” в столичния квартал „Модерно предградие”.

 

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 30 юни (вторник) 2015 г., 18:30 ч.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...