Отец Боян Саръев: Враговете на България се обединяват и това е тревожно


Срещата на лидерите на Национално турско обединение и ОМО „Илинден” ПИРИН трябва да тревожи българските граждани, защото това са организации, които работят срещу българската държава и българските национални интереси. Това заяви в интервю за Агенция „Фокус” отец Боян Саръев. По думите му тези организации трябва да бъдат дискредитирани, да не им се позволява каквато и да е дейност в България, както и да не се позволи да бъдат регистрирани в съда.

„По принцип враговете на България се обединяват. Те преодоляват всякакви вътрешни противоречия и различия. Обединяват се в името на голямата си цел – ликвидирането и унищожаването на България и българския народ. Второстепенна тяхна цел е легитимирането им пред света като политически организации, които работят срещу българските интереси”, посочи още отец Саръев.

По повод информацията за появата на ислямски секти в Кърджали, отецът каза, че сред хората се говори усилено за това. Според Боян Саръев не е нужно отвън да идват организации, които да учат тукашното мюсюлманско население на ислям.

По думите на отеца в България има достатъчно мюсюлмански духовни училища, четири-пет средни и едно висше. Освен официално действащите мюсюлмански духовни училища има и неофициално действащи във Велинград, Сърница, в Северна България. В тези училища трябва да се подготвят кадри, които да се занимават с мирния ислям в България, категоричен бе Боян Саръев.

На въпрос кой финансира дейността на ислямските секти отец Боян Саръев отговори: „Сектите, независимо дали са християнски или мюсюлмански, разполагат с изключително много финансови средства. Това е закономерност при сектите. Те иначе не биха могли да съществуват. Вероятно зад тях стоят централи. Ислямските секти се финансират от Изток, а християнските от Запад. Целта обаче е една и съща – денационализация и деморализация на българското общество и разбиване на традиционната българска православна църква.”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...