Отец Боян Саръев: ДПС се старае да насажда чувство на вина у българското население



Източник: Дарик

Движението за права и свободи е получило прекалено голяма власт през последните години и това обяснява стихийни протести, като скорошния инцидент с джамията в Казанлък. Това е мнение на отец Боян Саръев, изразено тази сутрин в интервю за предаването Дарик Кафе. Отец Саръев смята, че изкуственото поддържане на напрежение и настояването на опасността от етнически конфликти в България е част от идеологията на ДПС.

Според него това политическо поведение се дължи на факта, че потенциален конфликт на етническа основа е единственото оправдание за съществуване на партията Движение за права и свободи в България, и лост за манпулиране на общественото мнение.

Отец Боян не смята, че Атака следва да бъде определяна като терористична организация, за разлика от ДПС, се казва в публикувания днес от Дарик материал на Ива Капкова.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...