Отец Владимир Дойчев ще представи новата си книга „Писмо до близък“ пред читателите от столицата



На книжния пазар излиза нова книга с проповеди и есета на отец Владимир Дойчев под заглавието „Писмо до близък“ (изд. „Дива“). Сборникът е третата авторска книга на свещеника. Първите две „Среща с Живота“ и „Срещи със смъртта“, получиха няколко преиздания. „Писмо до близък“ е тяхното естествено продължение.

Човек трябва да има периоди, в които поне да опита да затръшне вратата в лицето на речите и мислите на агресивното самолюбие. Защото те са преоблечени крадци, които не изнасят нищо от дома на душата, а внасят в него прашни кашони с погибелна празнота и непокаяние… Време да утихнеш. Да утихнеш дотолкова, че да чуе, въпреки дъжда, как се разпукват цветовете на черешите. Да затаиш дъх, за да усетиш как клоните копнеят да се облекат в най-красивото зелено. И да родят плод, от който да късат децата, докато играят на гоненица… В тишината можеш да чуеш много неща. Например себе си… Дори Самия Христос…“, пише в един от своите текстове отец Владимир.

Книгата ще бъде представена от самия автор пред столичната публика на 28 март (четвъртък) от 18 ч. в залата на Софийската света митрополия.

Прот. Владимир Дойчев е роден през 1975 г. в София. Работил е като репортер, редактор и водещ в различни електронни медии. Завършва аудиовизуална журналистика в НБУ, а по-късно – и Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2008 г. е ръкоположен за свещеник и от същата година служи в столичните храмове „Св. преп. Наум Охридски“ и „Въведение Богородично“ в столичния квартал „Дружба“. От години участва с проповеди в предаването „Иконостас“ на Нова телевизия. Негови проповеди са публикувани и в редица църковни и светски сайтове и блогове.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...