Отец Добромир Димитров: Чрез Рождеството Си, Той стана част от нас…


Всяка твар произлязла от Тебе, принася ти благодарност: ангелите – химни, небесата – звезда, влъхвите – дарове, пастирите – удивление, земята – пещера, пустинята – ясла, а ние ти принасяме Майка Дева…

Идването на Господ Иисус Христос в този свят е началото на християнството, а ние християните сме облечени в Него и живеем между двете му пришествия, едното – станало в историята, и другото – което предстои да дойде.

Този живот и очакване е и общение с Христос в настоящето, защото Той ни каза: „И ето аз съм с вас през всички дни до свършека на света” (Мат 28:20).

Минало, настояще и бъдеще вече нямат значение, защото чрез Рождеството Си, Той стана част от нас, взе повредената от греха наша природа и я съедини със Своята божествена, за да ни спаси от греха и смъртта, за да ни изведе от мрака и ни дари пълнотата на богопознанието и общението. „Вкусете и ще видите, колко благ е Господ!” (Пс. 33:9).

Той стана за нас мерило за всичко – Богочовекът, истински Човек и истински Бог, дошъл в света, който Той е сътворил и който чрез въплъщението и рождеството е запечатал със Себе Си всичко в него. Той е всеки атом, всяко ДНК и смисъл.

Заради това нека Го славим и пеем: „Всяка твар произлязла от Тебе, принася ти благодарност: ангелите – химни, небесата – звезда, влъхвите – дарове, пастирите – удивление, земята – пещера, пустинята – ясла, а ние ти принасяме Майка Дева.”

Честито Рождество Христово!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...