Отец проф. Николаос Лудовикос ще изнесе беседа в София



Известният със завладяващото си слово гръцки духовник и академичен преподавател отец проф. Николаос Лудовикос ще гостува в София за представянето на своите „Беседи“ том 1 и том 2, издание на „Омофор“.

С любезното домакинство на Богословския факултет на СУ специално за българските си читатели отец проф. Н. Лудовикос ще изнесе и беседа по темата „Покаянието като общение“ и ще е насреща за въпросите на българската публика.

Денят на събитието е 8 октомври (неделя) от 18 ч. в аулата на Богословския факултет на Софийския университет (пл. Света неделя 19).

Протопр. проф. Николаос Лудовикос е преподавател по догматика и философия в Солунската църковна академия. Изнася лекции в Православния институт на Кеймбриджкия университет, в университета в Дърам и в други висши училища и изследователски центрове в Европа. Автор е на книги, студии и статии, посветени на въпросите на пастирското богословие, православната догматика и психотерапия.

Основавайки се на евангелските думи, авторът намира непосредствен и вълнуващ начин да анализира психологическите проблеми и духовни терзания на съвременния човек като нарцисизъм и себелюбие, грях и вина, любов и страх.

В двата си тома с беседи, издадени на български език, авторът посвещава вниманието си на фарисейския тип духовен формализъм, от една страна, и на автентичния духовен живот – от друга; на фанатичната вяра и духовната свобода, на радостта от Божията благодат и усещането за богооставеност и т. н.

Преводач от гръцки и на двата тома e Константин Константинов, а в редакторския екип са включени доц. д-р Свилен Тутеков (богословска редакция) от Православния богословски факултет на ВТУ, Пламен Сивов, Мила Игнатова и Ирена Иванова.

Очакваме ви!

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...