Откриват се две иконографски изложби



Изложба, озаглавена "Богословие в багри", се открива утре в салона на галерия Le Papillon на ул. “Драгоман” 12 . Автор на изложбата е художникът Пламен Казаков, който показва реплики на византийски икони от XII – XVI век.

 

Пламен Казаков работи в областта на иконописта от 1991 г. и е разработил собствена уникална техника за изписване на образите, като поставя работите си в в рамките на православните канони.

Авторска изложба на православни икони се открива утре вечер и в салона на ул. “Ген. Киселов” 10.

След “Лицата на светците” на Петя Петрова и Росен Германов – Даскала, подредени преди две седмици, сега в PS Art ценителите ще видят творби на Вълю Вълев. Майсторът на портрета показва двадесетина свои икони, върху които е работил през последните шест месеца.

Източник: Днес +

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...