Откриват храм “Свети Седмочисленици” в Националния военен университет


Източник: Darik News

Православен храм “Свети Седмочисленици” ще бъде открит в Националния военен университет “Васил Левски”. Откриването ще започне със служба на Великотърновския митрополит Григорий.

В 11.30 часа ще бъде открит Паметник на загиналите възпитаници на военното училище, който е разположен в отделна алея пред новопостроения храм. На церемонията е поканен да присъства началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков. След военния ритуал по откриване на паметника и полагане на цветя в църквата ще бъде отслужен молебен за здраве.
26 юли е обявен за Ден на отворени врати и всички граждани могат да посетят Националния военен университетот 08.00 до 17.00 часа.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...