Отново библейски беседи в „Къща за птици“



Knigata na knigite

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

„Едва в Бога и с Бога, което значи с Христос, ще преживеем и ще разберем величественото, парадоксално изречение на апостол Павел във Второто послание до коринтяни: „Затова добре ми е в немощи, в обиди, в нужди, в гонения, в притеснения заради Христа, понеже, кога съм немощен, тогава съм силен.”

     Владета Йеротич

Тази есен фондация „Покров Богородичен“ продължава с поредицата срещи „Книгата на книгите“, посветена на библейските послания. Второто послание до коринтяни на свети апостол Павел ще бъде във фокуса на първата библейска беседа за новия сезон.

Имало ли е в апостолско време съвършени общности на любовта и как именно изпитанията закаляват единния дух на една църковна общност? Кое е покривалото, което се снема от умовете и сърцата на онези, които се обръщат към Христос? Очакваме ви заедно да потърсим отговори на тези и още въпроси от неизчерпаемите дълбини на апостол Павловите послания.

Лектор

Prof. Emil TraichevПроф. дбн Емил Трайчев е преподавател по новозаветна библеистика в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, а от 2003 до 2011 г. е и декан на факултета. Той участва в множество научни форуми в страната и в чужбина, както и в международни проекти по преподавателска мобилност (Сократ/Еразъм). Автор е на книгите “Нов прочит на студията на проф. Н. Н. Глубоковски „Синоптическият въпрос и опитите за неговото решаване’”, “Синоптическа безизходица или грешка в метода: Към въпроса за литературните отношения между първите три канонични евангелия”, “История на епохата на Новия Завет” и “Тълкуването на старозаветните текстове в Новия Завет”.
Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 29 септември (вторник) 2014 г., 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...