Панихида в памет на жертвите от атентата на 11 септември



В столичния храм "Света Неделя" днес беше отслужена панихида в памет на жертвите от атентата на 11 септември 2001 год. Около 3 000 са жертвите на терористичния акт в Ню Йорк отпреди пет години. Хиляди бяха ранени.

Храмът "Света Неделя" също е бил обект на тетористичен акт, най-кървавия атентат в българската история. През 1925 год., на 16 април, Велики четвъртък, бомбен взрив, целящ убийството на Цар Борис ІІІ-ти, разрушава църквата напълно. Загиват 150 души, сред които жени и деца.

След атентата се отправя призив до всички българи за набиране на дарения. Новата църква се построява през периода от 1928 до 1930 година.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...