Панихида за тригодишнината от кончината на проф. Славчо Вълчанов



Slavcho ValchanovНа 28 януари се навършиха 3 години от кончината на видния библеист, преподавател в Богословския факултет на СУ проф. Славчо Вълчанов.

Във възпоменателното съобщение от семейството и близките му се казва: „При всяка загуба на близък човек разбираме, че смъртта всъщност е най-добрият вестител на истината за преходността и смисъла на човешкия живот. Затова съдбовно вярна е народната мъдрост: „Живите затварят очите на мъртвите, а мъртвите отварят очите на живите“… „ А праведникът и да умре рано, ще бъде в покой, защото не в дълговечността е честната старост, и не с броя на годините тя се измерва.“ (Прем. Сол. 4:7-8). „Защото душата му е била угодна Господу, затова и побързал да излезе изсред нечестието“ (Прем. Сол. 4:14).

Нека се помолим Всевишният Господар на времената и съдбините, Който „не е Бог на мъртви, а на живи“ (Мат. 22:32) – Той да го дари с вечен покой според обещанието Си: „А душите на праведните са в Божия ръка, и мъка няма да ги докосне … те си пребъдват в мир“ (Прем. Сол. 3:1, 3).

Светла и блажена да е паметта му!“

Панихидата ще се извърши в събота, 30 януари 2016 г., от 12 ч. в катедралния храм „Св. Неделя“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...