Патриархът е категорично против легализацията на архонтите



Варненският митрополит Кирил тази събота във „Вяра и общество”

„Не е нужно да превземаш Синодалната палата – достатъчно е да корумпираш няколко владици” – за архонтската сага на Светия синод, за „архонтясването” и за продължаващото недоволство на миряните – разговор на Горан Благоев с Варненския митрополит Кирил, публициста Велислава Дърева и преподавателя в Софийския университет „Св. Климент Охридски” д-р Атанас Славов.

„Всяко забогатяване отнема от бедните” – откровенията за живота през погледа на един убеден православен. Клаус Кенет, автор на нашумялата у нас книга „ 2 000 000 километра в търсене на любовта” в специалното интервю за предаването на Иво Стефанов.

За перипетиите при изграждането на един православен храм в Бургас, който е с амбицията да се превърне в църковен комплекс – с библиотека, компютърна зала и неделно училище.

Как църква помага на единствената на Балканите Гимназия по каменообработване да оцелее.

Последно сбогом от екипа на „Вяра и общество” с известния историк проф. Георги Бакалов

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (1 юли) от 11.00 ч , с повторения – вторник (3 юли) от 13.35 часа и събота ( 7 юли) от 6.30 часа.

Може  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” –  в сайта на БНТ www.bnt.bg. Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота. 
 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...