Патриархът е приел новата посланичка на САЩ в България



Българският патриарх Неофит е приел днес Нейно превъзходителство госпожа Херо Мустафа, новата посланичка на САЩ в България. На срещата в Софийската света митрополия са взели участие Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Светия синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийската света митрополия и иконом Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Светия синод на БПЦ.

На срещата са разменени приветствия и добри пожелания за бъдещата работа на госпожа Херо Мустафа в България. Негово светейшество патриарх Неофит е обърнал внимание на въпроса за българските емигранти в Съединените щати, като е подчертал, че на територията на САЩ Българската православна църква има своя епархия, която обгрижва духовно хиляди българи. Той е изразил и надежди някой ден сънародниците ни да се върнат в България.

„Тази свързаност с историята я забелязвам навсякъде, не само в София, но и в цялата страна. Смятам, че е важно гражданите на всяка държава да бъдат горди със своята история, култура и традиции”, е казала госпожа Херо Мустафа по време на срещата. Тя е споделила, че първата й работа като дипломат е била в Гърция, поради което разбира колко важна е връзката на Православната църква и обществото.

Срещата е завършила с изразена готовност за бъдещи срещи и реализиране на общи проекти.

Източник и снимка: bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...