Патриархът отбеляза скромно юбилея си в Троянската света обител



10-rojden-denПатриарх Неофит посрещна своята 70-годишнина скромно, без пищни празненства, в манастира, в който е постриган за монах – Троянската света обител.

След светата Литургия Негово Светейшество призовава всички, които възнамеряват да изразят своето уважение към него, вместо подаръци, да преведат съответната сума на оказаната по-долу сметка. Тази година средствата ще отидат за закупуването на подвижен ехограф, който е изключително необходим на столичната акушеро-гинекологична болница „Шейново”, както и за подпомагане на прицърковните кухни за бедни в София.

Средствата могат да бъдат превеждани на следната сметка: Св. Синод на БПЦ – БП; гр. София, ул. „Оборище“ № 4; ИН по ДДС BG 121294143; ЕИК по БУЛСТАТ 121294143; IBAN BG 74 UNCR 9660 1067 9899 12; BIC UNCRBGSF – УНИКРЕДИТ БУЛБАНК, като изрично бъде упоменато в платежното нареждане предназначението на паричната помощ.

 

 

Снимка: mitropolia-sofia.org

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...