Патриарх Вартоломей се срещна с деца на загинали служители на МВР



WP_20151108_13_27_32_ProДнес, след края на съборната света Литургия, Вселенският патриарх Вартоломей, придружаван от патриарх Неофит, се срещна и благослови деца на загинали служители на МВР.

Децата търпеливо изчакаха пристигането на скъпия гост и го посрещнаха с песента „Детство мое“.

Патриархът приветства децата с кратко слово: „Днес нашата Църква празнува Деня на светите Архангели, на всички сили небесни. Преди малко с нашия събрат патриарх Неофит отслужихме света Литургия във величествения храм „Св. Александър Невски“ и принесохме безкръвна жертва Богу. И както вярваме, с нас съслужиха и ангелите небесни, а сега идваме тук и срещаме тези ангели, които са тук, на земята… и които ни посрещнаха с една великолепна песен.

Не за първи път имам среща с деца на загинали полицаи… Първо, пожелавам да бъдат упокоени душите на вашите бащи, които геройски са загинали за вашето отечество. И искам да ви кажа, че въпреки че сте изгубили вашите земни бащи, вие имате вашия небесен Баща, Когото моля да ви благославя винаги. А тук, на земята, имате ваш баща – патриарх Неофит, който се моли за вас; във вашите епархии имате и вашите митрополити, а във всяка енория – вашите свещеници. Те са ваши отци, родители…“.

Патриархът дари за кампанията в подкрепа на децата на загинали полицаи 1000 долара и обеща, че ще съдейства за организирането на поклонническо пътуване на децата до християнските светини в Истанбул.

Всяко момче и момиче на срещата получи и дар от патриарха: иконка, кръстче и пакет с лакомства, а от своя страна децата подариха за спомен на първойерарха изработена от тях икона.

WP_20151108_13_15_21_Pro

WP_20151108_13_16_18_Pro

WP_20151108_13_43_50_Pro

WP_20151108_13_43_44_Pro

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...