Патриарх Максим присъства на церемонията по връчването на италиански орден в болница „Лозенец”


снимка: БГНЕСИзточник: Фокус

На 19 октомври директорът на болница “Лозенец” д-р Любомир Спасов бе удостоен с орден “Звезда на италианската солидарност”. Орденът бе връчен от посланика на Италия у нас Н. Пр. Джанбатиста Кампаньола. На церемонията по награждаването присъстваха Негово Светейшество патриарх Максим, лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски и ректорът на СУ “Св. Климен Охридски” проф. Боян Биолчев.

Д-р Любомир Спасов обясни, че приема отличието “Звезда на италианската солидарност” като символика, тъй като това се случва в Деня на българския лекар. Орденът бил и признание не само за неговите усилия, но и за усилията на всички работещи в здравното заведение.

На церемонията по награждаването присъстваха и последното дете, на което бе трансплантиран черен дроб в болница “Лозенец”. Детето е на 3 години и е от Нови пазар.

„Всеки, който посещава болница “Лозенец”, усеща качественият скок на здравните услуги. Това е най-хубавата болница”, заяви посланикът на Италия. Според него болница “Лозенец” е на нивото на много успешно развиващи се болници в Европа.

“Европа е един общ дом и нивото на нашата медицина трябва да отговаря на европейското”, каза още по време на церемонията директорът на болница „Лозенец”. Д-р Спасов пожела на българските лекари да бъдат наистина полезни на своите пациенти и 2007 година да бъде успешна за тях.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...