Патриарх Максим: Тежката злополука край Бяла потопи в скръб много сърца


Източник: агенция Фокус

Тежката злополука на моста край град Бяла, където 18 души невинни граждани се лишиха от земния си живот и мнозина бяха ранени, потопи в скръб много сърца. Това се казва в съболезнователното писмо до семействата на загиналите, изпратено вчера от Патриарх Максим.

Според писмото с обединените усилия на гражданската власт и упълномощените служби са потърсени възможности за оказване на необходимата помощ на изпадналите в беда.

“Неописуема е болката, която преживяват родственици и близки, трудно се намират думи за утеха. С топло съчувствие отправяме сърдечна молитва към Небесния ни Отец да приеме в дверите на вечността душите на починалите. На ранените и пострадалите – бързо възстановяване. А на опечалените близки утеха на вярата, която ни учи – за Бога всички са живи”, се казва още в писмото.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...