Патриарх Максим ще освети новия храм в Ботевград


Източник:  bot.bg

Почти денонощно се работи в новия православен храм в Ботевград, за да бъде напълно готов до 23 юни, когато ще се състои официалното откриване. Жителите на община Ботевград вече получиха покани да присъстват на церемонията. “В изграждането на новия православен храм са вложени над половин милион лева от собствени средства на общината и десетки дарители. Жителите на Ботевградска община заслужават този духовен дом. С удоволствие ви го даряваме, защото е направен с вашите пари, в година, в която се вляхме в голямото европейско семейство” – пише в поканите.

Много граждани са подготвили дарения за храма – осветени икони, кандила от Божи Гроб и други ценни предмети. Местен бижутер пък е дарил 150 червени камъка от чешки кристал, които вече са монтирани около кръста в храма. Сред дарителите е и кметът Георги Георгиев.
За освещаването на храма "Успение на Пресвета Богородица" се очаква да пристигнат Негово Светейшество патриарх Максим и Ловчански митрополит Гавриил, в чиято епархия се намира Ботевград.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Благ каза:

    Рилският манастир ще открие обновения си църковно-исторически музей в събота, 23 юни.

    Музеят беше основно ремонтиран в продължение на осем месеца, експозицията му е разширена и подобрена.

    За първи път ще бъдат показани уникални църковни одежди и принадлежности. Голяма част от досегашните експонати са реставрирани и консервирани.