Патриарх Неофит е приет в болница този следобед



Патриарх Неофит е приет в болница „Токуда” този следобед, съобщи БТВ. От лечебното заведение посочват, че Негово Светейшество е хоспитализиран със симптоми, свързани с хроничното му заболяване.

Пред БТВ висши духовници са потвърдили, че патриархът е в болница, но няма причини за тревога относно здравословното му състояние.

През последните дни патриарх Неофит е бил на рехабилитация в санаториум в Банкя. Причините са планирани изследвания на сърдечно-съдовата система. Преди четири години Негово Светейшество беше подложен на оперативна интервенция, свързана със сърдечни проблеми.

Вероятно патриархът ще остане няколко дни за наблюдение в болницата, след което се очаква да бъде изписан.

Единствената официална информация за здравословното му състояние ще бъде дадена утре сутринта от медицинския екип, който полага грижи за него.

Към този момент от Българската патриаршия не съобщават повече подробности, освен че състоянието на Негово Светейшество е стабилно.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...