Патриарх Неофит изпрати съболезнования до президента Росен Плевнелиев



neofitНегово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати до българския президент Росен Плевнелиев съболезнователен адрес за кончината на неговия син. В писмото се казва:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

С прискърбие узнахме за неочакваната кончина на обичния Ви син. Тази тъжна вест отекна дълбоко в нашето сърце и Вашата болка стана и наша болка.

Кончината на дете е тежко изпитание за родителите. С децата са свързани родителските надежди, нежна обич и очаквания, и всяка дума е безсилна да заличи скръбта, когато смъртта внезапно ни ги отнема.

Но ние вярваме, че блажени са ония, които Господ е избрал и приел, защото душите им ще бъдат настанени на добро място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, но живот безкраен.

Усърдно се молим на небесния ни Отец да упокои душата на новопреставления Божий раб Филип в небесните селения!

Всемилостивият Господ да утеши Вас и опечалените Ви близки в тези нелеки за семейството Ви дни, като ви дарува сили да превъзмогнете скръбта от тежката загуба.

Вечна и блажена да бъде светлата му памет!

 

С уважение и благословение,

† Н Е О Ф И Т

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...