Патриарх Неофит ще отбележи своя имен ден



Patriarh_Neofit_dete_Novi_HanВ утрешния ден Негово Светейшество патриарх  Неофит ще отбележи своя имен ден. На 21 януари Църквата чества паметта на св. Максим Изповедник и на св. мъченик Неофит – небесни покровители на покойния патриарх Максим и на неговия наследник на патриаршеския престол.

Общият за двамата празник бе повод приживе патриарх Максим да споделя радостта от този ден и тържеството си със своя по-млад събрат – сегашния ни патриарх.

По случай празника в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ в София ще бъде отслужена съборна св. Литургия, оглавена от патриарх Неофит. Началото на Литургията е 9.30 ч. В съслужение с патриарха ще бъдат митрополитите от Светия Синод, епископи и архимандрити на БПЦ, както и представителите на поместни православни църкви в България, игумени на манастири и столични свещеници.

След края на светата Литургия ще бъде отслужен молебен за българския патриарх.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...